Frihetskänsla

happy-woman-driving-a-car

De flesta som redan har körkort kan nog minnas tillbaka hur det kändes den dagen man fick sitt körkort, nervositeten dagarna innan uppkörning och hur skönt det var när man klarat sig och fick sätta sig ensam i bilen och köra utan att någon förälder eller körskolepersonal satt bredvid. Det var en fantastisk frihetskänsla.

Nu mer så får du börja att övningsköra då du fyllt 16 år, detta kan du göra tillsammans med någon som genomgått en handledarutbildning eller direkt på en körskola. Det är bra att kolla upp vad som gäller inför att man ska börja att övningsköra för att ta körkortet. Försök att komma igång så fort du fyllt 16, då har du god tid att öva och ta till vara på varje tillfälle du kan sätta dig bakom ratten och kör. All tid du lägger på körning och att plugga teori har du igen när du börjar på körskolan.

Det gäller att du får in körningen så att de blir naturlig och du inte behöver fundera på detaljer. Lägg också tid på det teoretiska och lär dig hur det fungerar med trafikregler ute i trafiken. Det som kostar är att ta lektioner både körlektioner och teoretiska så allt du kan lära dig hemmavid är en stor fördel. Dina lektioner på körskola blir att säkerställa att du lärt dig rätt och visa att du kan. Har du tränat ordentligt på din körning och pluggat teorin ordentligt bör det inte vara några problem för dig att få ditt körkort.