När behövs hyrbil

Många gånger hyr vi bil på grund av olika skäl. Det kan bero på att vi inte äger en bil och kanske hittar ett erbjudande att hyra en bil för en viss period i väntan på att vi hittar personbilen som vi allra helst önskar.

Under vissa perioder finns attraktiva kampanjer för att hyra personbilar och då kan faktiskt vara ekonomiskt korrekt att hyra en bil. Exempelvis finns det många erbjudanden under längre vistelser i utlandet som befogar att hyra en bil under en period på 1-3 månader. Priset kan till och med då vara så lågt att valet är uppenbart.

Hyr man en bil så ingår ofta försäkringar. Vissa som väljer att hyra en bil för en kortare eller längre period känner att de vill ha en ledigare form av bil de enkelt kan köra runt med och parkera utan att oroa sig. Skulle bilen åka på en skada så är det inte hela världen eftersom hyrbolaget står för försäkringskostnaderna med självrisk inkluderat.

En annan orsakt till att hyra en bil är att man skall vistas utomlands; antingen som turist eller som framtida resident i utlandet. En hyrbil är i många fall det rimligaste fallet för att man enkelt skall kunna ta sig runt semesterorten eller området man flyttat till. En hyrd bil i exempelvis spanien kan man få för en spottstyver såsom ett par hundra kronor i dagens läge. Det är inte helt fel om man ämnar att stanna några veckor.

Det mest uppenbara fallet när man behöver en hyrbil för flytta. Det finns många olika varianter av flyttbil. Det kan vara en skåpbil med bara några kubiks utrymme. Det också handla om flakbilar där du kan få plats med upp till 10-15 kubiks last. Normalt hittar du flyttbilar på bensinstionerna runt om i landet och priset varierar från allt mellan 350 kr per dag uppåt tusenlappen.